Loading...

5 sfaturi importante pentru soferi iarna

Aceasta perioada a anului este cu siguranta mai dificila pentru soferi. Drumurile si autostrazile devin periculoase din cauza inghetului si stratului mare de zapada, astfel este important sa stim cum sa circulam in aceasta situatie.
Sa conduci in siguranta in zapada sau pe gheata nu este ceva usor. Este nevoie de multa practica si, cel mai important, de rabdare. Daca sunteti un sofer nou, poate fi dificil sa conduceti iarna. Continuati sa cititi acest articol pentru a afla cateva sfaturi despre cum sa conduceti o masina in siguranta cand exista zapada si gheata pe drum.

1. Indepartati zapada de pe parbriz, geamuri si caroseria masinii INAINTE de a conduce vehiculul.

Este necesar sa eliminati toata zapada si gheata de pe ferestrele si parbrizele autovehiculului. Daca un sofer nu poate vedea in mod corespunzator,exista sanse sa provoace un posibil accident.

2. Se recomanda sa va porniti masina cu cateva minute inainte de a intentiona sa porniti la drum.

Acest lucru va face ca gheata si zapada sa fie mai usor de indepartat de pe geamurile autovehiculului. De asemenea, asigurati-va ca stergatoarele sunt in stare buna de functionare.
Este posibil sa fie nevoie sa cumparati stergatoare de parbriz noi in timpul iernii pentru o mai buna curatare a ferestrelor in timpul ninsorilor.

soferi iarna 1
soferi iarna 2

3. Conduceti mai incet.

Chiar daca semnul spune 60 de kilometri pe ora, nu incearca sa respecti semnul referitor la viteza sau sa il depasiti, deoarece poti pierde cu usurinta controlul asupra vehiculului la un moment dat din cauza zapezii .
Viteza mare si accelerarea vor determina pierderea tractiunii de pe sosea, trimiterea autoturismului intr-o miscare de alunecare si pierderea controlului. Conduceti cu 20-25 km/h mai incet in astfel de conditii meteorologice.

4. Apasa frana usor si uniform

Daca incercati sa opriti la un moment dat, iar masina incepe sa alunece riscati sa pierdeti controlul; trebuie doar sa apasati frana, usor si uniform, pana cand reglajul este restabilit si autovehiculul este oprit. Acest lucru nu functioneaza la viteze mari, motiv pentru care viteza in zapada si gheata este periculoasa.

soferi iarna 2

5. Intretinerea vehiculelor pe timp de iarna.

Asigurati-va ca masina dumneavoastra este bine intretinuta si in stare buna, inainte de a o scoate pe drumurile inghetate. Nu cred ca va doriti sa fiti blocat intr-o furtuna de zapada, deoarece anvelopele sunt uzate sau motorul nu porneste. Este foarte indicat sa va asigurati ca anvelopele sunt echilibrate si ca aveti cauciucuri de iarna. De asemenea, verificati daca uleiul este schimbat, filtrele inlocuite si multe altele. In acest fel stiti ca va puteti baza pe masina dvs. indiferent de destinatie sau anotimp.

soferi iarna 3

INFORMATII OFERITE DE CLAUNIC SERVICE AUTO

2018-03-27T09:40:52+00:00