Loading...

10 sfaturi pentru intretinerea masinii

Indiferent daca detineti un autovehicul personal de ultima ora sau o masina mai veche, exista totusi o dorinta comuna pentru majoritatea dintre noi. Aceea de a intretine masina, astfel incat să o putem folosi fara probleme in activitatile noastre de zi cu zi.

Am adunat pentru dumneavoastra cateva sfaturi de ingrijire a autoturismelor, care pot fi urmate de oricine si care dureaza foarte putin timp. Ele vor imbunitati cu siguranta serviciile pe care masina dumneavoastra le ofera.

1.ULEIUL DE MOTOR

O masina fara un motor bine intretinut nu poate sa functioneze. Manualul de service al unei masini ofera de obicei informatii despre cât de des trebuie sa schimbati uleiul de motor. La majoritatea vehiculelor, puteti verifica nivelul uleiului de motor verificand joja de culoare galbena si puteti obtine o idee daca este necesara sa adaugati sau nu ulei.

2. BUJIILE

Aceasta nu este o componenta vazuta cu usurinta, dar ea joacă un rol principal in pornirea autoturismelor. Dacă aveti probleme la pornirea autovehiculului, este posibil ca bujia sa fie uzata de trecerea timpului si sa fie nevoie de o inlocuire.

3. BATERIA AUTO

Puteti verifica daca masina dumneavoastra are suficienta energie, daca duceti bateria la mecanic si daca acesta o verifica cu ajutorul unui contor multiplu. Este bine sa o verificati odata pe an.

4. PRESIUNEA IN ANVELOPE

La reumplerea anvelopei cu aer este intotdeauna recomandat sa cititi recomandarile producatorului si sa le urmati in consecinta. Recomandarile producatorului se gasesc de obicei pe un autocolant atasat in apropierea usii soferului.

5. FILTRUL DE AER

Acesta este responsabil pentru fluxul eficient de aer si performanta generală a masinii. Daca simtiti că performanta masinii dumneavoastra nu mai este la fel de buna ca inainte, este posibil ca filtrul de aer sa fie murdar. Acesta nu poate fi curatat si trebuie inlocuit.

6. FRANELE

Daca auziti un zgomot care vine de la frane sau intentionati sa porniti intr-o calatorie lunga, este recomandat sa le verificati cat mai repede posibil deoarece acestea reprezinta o componenta vitala a masinii dumneavoastra.

7. RADIATORUL

Radiatorul mentine motorul masinii racit cu ajutorul lichidului de racire. Cu toate acestea, sa presupunem ca radiatorul a ramas fara lichid de racire si nu sunteti in pozitia de a inlocui lichidul – puteti sa utilizati si apa pentru a raci motorul atunci cand acesta se supraincalzeste.

8.SPALAREA SI ASPIRAREA MASINII

Spalarea masinii dvs. zilnic sau cel putin o data la 3 zile va elimina toate bucatile de sare acumulate de pe drum si resturile pe care le acumuleaza masina in timp ce rulati pe drum, in asa fel rugina intarzie sa apara.

9.FURTUNURILE SI CENTURILE

Dacă nu verificati in mod regulat, nu veti sti niciodata cand se va rupe o centura sau un furtun al masinii, asa că este recomandat sa va verificati furtunurile si centurile cu ajutorul unui mecanic cel putin o dată la trei luni.

10.CONTACT DE URGENTA

Mai presus de orice este siguranta vietii dumneavoastra, deci asigurati-va ca aveti un telefon in masina in caz de urgenta. Efectuati o lista de contacte si asigurati-va ca aveti o copie a acesteia in masina si in dispozitivele mobile. Contact de urgenta, cum ar fi linia telefonica MAI, compania dvs. de asigurari auto, prieteni de incredere si familie. De asemenea, incercati sa nu va panicati, ci sa va mentineti calm in situatii de urgenta.

2018-03-27T13:54:15+00:00