Loading...

3 lichide esentiale pentru masina dumneavoastra

Toate vehiculele necesita intretinere de rutina si programari regulate la service pentru o durata de viata cat mai indelungata. Una dintre cele mai importante cerinte de intretinere este cea de reumplere a tuturor lichidelor.

Exista o serie de fluide cu ajutorul carora vehiculul poate sa functioneze in conditii de siguranta si eficienta. Desi exista diferite fluide (de la lichidul bateriei si lichidul de transmisie pana la lichidul stergatorului de parbriz), exista cateva care sunt vitale pentru siguranta persoanei si pentru performanta unei masini.

LICHID DE FRANA

Franele sunt una dintre cele mai importante componente ale unui vehicul. Fara frane adecvate, un vehicul nu este adecvat pentru a fi condus. O masina trebuie sa poata opri pentru siguranta soferului, a pasagerilor si a altor soferi de pe sosea. Un produs care face ca sistemele noastre de franare sa functioneze este lichidul de frana. De obicei, lichidul de frana trebuie inlocuit la cateva luni.

Cand este aplicata o presiune asupra pedalei de frana,aceasta transfera forta hidraulica pe placutele de frana, permitand vehiculului sa se opreasca. Fara o cantitate adecvata de lichid de frana, placutele de franare ale autovehiculului vor avea dificultati in obtinerea unei frictiuni suficiente pentru a opri. Numai un mecanic este capabil sa va verifice sistemul de franare.

ULEI DE MOTOR

Uleiul de motor este unul dintre cele mai importante lichide dintr-un vehicul. Este proiectat sa circule prin corpul motorului pentru a lubrifia pistoanele, supapele si alte componente interioare ale acestuia. Daca un vehicul are un motor cu combustie interna, cu siguranta va necesita ulei. Daca un vehicul nu are o cantitate suficienta de ulei, motorul se va opri sau va esua intr-o perioada scurta de timp. Asigurati-va ca aveti un mecanic autorizat pentru a verifica nivelul uleiului de motor, pentru a conduce o masina cu un motor cu lubrifiant corespunzator.

LICHIDUL DE RACIRE

Agentul de racire este un lichid de transfer termic. Agentul de racire este menit sa mentina motorul vehiculului rece, pentru a evita o supraincalzire. Nivelul lichidului de racire este usor de verificat sau daca nu consultati un mecanic autorizat pentru instructiuni si sfaturi privind verificarea lichidul de racire.

INFORMATII OFERITE DE CLAUNIC SERVICE AUTO

2018-03-27T09:13:06+00:00