AdBlue se folosește la vehiculele echipate cu sisteme de depoluare de tip SCR – reducere catalitică selectivă. Adică la anumite vehicule utilitare și la anumite autoturisme diesel cu norma de poluare începând cu Euro 5.
AdBlue se utilizează pentru reducerea emisiilor poluante.
Reîncărcarea cu AdBlue se face la aproximativ 10.000 km parcurși, în funcție de capacitatea rezervorului de AdBlue și de stilul de condus.
În magazinele Claunic Auto, găsiți AdBlue pentru mașinile din grupul VAG, Mercedes sau soluție universală.
⦁ Zgomote neobișnuite la schimbarea treptei de viteze.
⦁ Poziția anormală a pedalei de ambreiaj (prea sus, prea jos sau chiar rămâne blocată pe podeaua mașinii).
⦁ Mașina se deplasează încet în timp ce pedala de ambreiaj e apăsată, deși turația motorului crește. E vorba de așa-numita patinare a ambreiajului.
⦁ Prezența umezelii sub pedala de ambreiaj (semn că cilindrul hidraulic este deteriorat).
⦁ Trebuie avut în vedere că aceste manifestări diferă de la un model de mașină la altul.
⦁ Apasă întotdeauna pedala de ambreiaj până la capăt.
⦁ Evită să ții pedala de ambreiaj apăsată pentru timp îndelungat (în trafic ori la semafor).
⦁ Nu pleca de pe loc direct cu o treaptă de viteză superioară.
Furtunurile pot fi cauza pentru așa numita pedală moale de frână.
Defecțiunea lor poate cauza scurgeri de lichid de frână și astfel apare reacția necorespunzătoare a pedalei de frână. Asigură-te ca furtunurile de frână ale mașinii tale sunt verificate periodic și chiar înlocuite după intervale mari de utilizare (50.000 km sau 5 ani, conform unor producători).
⦁ Amortizoarele uzate pot fi cauza pierderii controlului în curbe sau în condiții de vânt puternic. Totodată, riscul de acvaplanare și distanța de frânare cresc considerabil o dată cu creșterea gradului de uzură a amortizoarelor. De aceea aveți în vedere să:
⦁ Înlocuiți amortizoarele la fiecare 60.000 de km deoarece performanțele lor scad cu creșterea gradului de uzură.
⦁ Schimbați amortizoarele în pereche și verificați toate celelalte componente ale suspensiei. Înlocuirea unui singur amortizor nu este o soluție deoarece autovehiculul va avea un comportament nefiresc și deosebit de periculos la rulare.
⦁ Înlocuiți componentele suspensiei cu produse de calitate, în service-uri autorizate RAR, în care beneficiați întotdeauna de garanție.
⦁ Piesele OEM mențin valoarea autoturismului.
⦁ Piesa achiziționată se va potrivi perfect pe mașină fără să fie nevoie de nici o modificare.
⦁ Primești garanția dată de producător deoarece piesele originale au aprobarea si verificarea directă a fabricantului original iar acest lucru oferă o garanție validă și astfel o mai mare siguranță, în ciuda prețului mai ridicat.
⦁ O piesa nouă și originală va dura mai mult decât orice altă piesă aftermarket ori una second-hand, deci, pe termen lung, aceasta înseamnă o economie de bani și timp. Piesele originale sunt fabricate din și cu materiale de calitate, fiind omologate și testate de producător.
⦁ Piesele OEM respectă cele mai recente standarde tehnice, tinând pasul cu procesul de fabricație al autoturismelor de serie.
Singurul dezavantaj pe care îl prezintă piesele originale este prețul însă atunci când este pus în balanță cu siguranța pe care o asigură o piesă de calitate, confecționată într-o fabrică, cu utilaje ce au trecut la rândul lor nenumărate teste și avizări, devine și acesta o confirmare a beneficiilor pe care le vei avea atunci când achiziționezi o piesă originală pentru mașina ta.
Rolul filtrului de carburant este de filtrare a combustibilului care trebuie să ajungă în motor în cantitatea potrivită și fără impurități. Chiar și cele mai mici impurități, mai mici decât grosimea unui fir de păr, sunt reținute de către un filtru de calitate.
Înfundarea filtrului poate avea drept consecință deteriorarea injectoarelor, a pompei de alimentare cu combustibil și implicit manopera de înlocuire este mult mai costisitoare.
Deși aparent filtrul de combustibil nu are nici o relevanță pentru pornirea greoaie a motorului ori lipsa de putere a acestuia, astfel de simptome pot fi cauzate de înfundarea filtrului de carburant.
Filtrul de habitaclu reduce pătrunderea polenului și a prafului fin în interiorul autovehiculului.
Daca filtrul este colmatat, crește concentrația de praf, calamină și microorganisme în aerul din interiorul mașinii. Astfel, crește gradul de oboseală și ca urmare se diminuează capacitatea de concentrare la condus. Particulele de murdărie intră în sistemul de climatizare din cauza unui filtru „plin” și influențează negativ funcționarea sistemului. Astfel, pot apărea mirosuri neplăcute.
Recenzie
“Recomand, serioși.”

Codrin Suciu – Google Guide